Välkommen till Vekaragård mitt i landsbygden i Kumo

Kuva Timo Rönkkönen

Ni kan besöka oss för att själv plocka ärtskivor, trädgårdsbär och hallon på ett av Satakundas största direktförsäljningsgårdar.

Gårdshostel erbjuder inkvartering året runt för självständiga turister och bisnesresenärer. Kom och bekanta dig med en funktionell Satakundagård med bärodling. Wekaragård ligger i närheten av Kumo centrum, c. 1,5 km därifrån.

Vi erbjuder gårdsförsäljning, inkvartering, saftpressning, bastu och mötesservice. Vi värmer rökbastun för intresserade och presenterar gårdens verksamhet för grupper.

Vi tar emot så väl turist som företagsgrupper i en landsbydgsmiljö mitt i Satakunda. Också skol- och dagisgrupper är välkomna på en gårdsresa till Sonnila by i Kumo.

Vi presenterar gärna verksamheten i bärtrådgården, Finlands minsta lemonadfabrik och gårdsmuseet, där det finns föremål samlad från gårdens 250 gångna år.

Kom och koppla av till en landsbygdsmiljö nära Kumoälvens stränder. Hem kan du från gårdsbutiken köpa inhemska bärprodukter eller ett ämbare med ärtskivor eller gårdsproducerade bärlemonader och –safter året om.

Trädgårdsbör och hallon frysta från sommarens skörd kan också avhämtas efter skördetiden på hösten. Du visste väl att finländska hallon är trygga att äta även utan kokning!